سرپرست معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، با اشاره به اصول روشهای نگهداری مواد غذایی، گفت: استفاده از حرارت، سرما و انجماد، خشک کردن، استفاده از مواد شیمیایی، غلیظ کردن، دود دادن، استفاده از اشعه، تخمیر و استفاده از انبار و سیلو، روشهایی هستند که در حال حاضر برای نگهداری از آنها استفاده می شود.
سرپرست معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، در خصوص اصول روشهای نگهداری مواد غذایی، گفت: استفاده از حرارت، سرما و انجماد، خشک کردن، استفاده از مواد شیمیایی، غلیظ کردن، دود دادن، استفاده از اشعه، تخمیر و استفاده از انبار و سیلو، روشهایی هستند که در حال حاضر برای نگهداری از آنها استفاده می شود.
به گزارش روابط عمومی معانت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان؛ ابراهیم نعیمی با اشاره به انواع بیماریهای ناشی از مصرف غذاهای آلوده که موجب مسمومیت می شود ادامه داد: عوارض بیشتر این بیماریها اغلب تهوع، اسهال و استفراغ است و بیماری های ناشی از غذا که بیماریهای غذادار نامیده می شوند گاهی علائم و عوارض بسیار متنوعی دارند.
وی، اذعان کرد: متناسب با مقاومت مصرف کننده غذا، این علائم گاهی ظرف چند ساعت و یا چند روز ادامه دارد و از جمله عوارضی ناشی از این بیماری ها می توانیم به اختلالات دوری و عصبی، عوارض گوارشی، ناراحتی های کلیوی و قلبی و سقط جنین در زنان باردار اشاره کرد.
نعیمی، تصریح کرد: بیماریهای غذادار به سه دسته مسمومیت های غذایی، عفونت های غذایی و بیماریهای غذایی ناشی از انگل های گوشت حیوانات آلوده به بیمار تقسیم می شوند.
وی در پایان، رعایت بهداشت فردی، بهداشت آشپزخانه، تهیه مواد غذایی استاندارد، توجه به تاریخ مصرف درج شده، نحوه نگهداری مواد غذایی، تهیه فست فودها و غذاهای آماده از محل های که اصول بهداشتی را رعایت می کنند، دقت در پخت مصرف گوشت و یا گوشت مرغ، رعایت نکات بهداشتی در شست و شوی سبزیها از توصیه های خود مراقبتی برای رعایت بهداشت مواد غذایی عنوان کرد.142
خبر؛ سید حسین رازیان